STIGLI REZULTATI VEŠTAČENJA MIKE ALEKSIĆA! Evo šta su lekari rekli o njegovom zdravlju - da li će moći da prisustvuje suđenjima?!

Autor:

Hronika

01.05.2024

07:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od 23 pretresa odloženo 8

STIGLI REZULTATI VEŠTAČENJA MIKE ALEKSIĆA! Evo šta su lekari rekli o njegovom zdravlju - da li će moći da prisustvuje suđenjima?!

Foto: ST/Nebojša Mandić

Lekarsko veštačenje Miroslava Mike Aleksića, koje je trebalo da utvrdi njegovu procesnu sposobnost, dostavljeno je Višem sudu u Beogradu nakon zahteva sudskog veća zbog čestih odgoda ročišta uz objašnjenje da je samoproklamovani profesor glume u lošem zdravstvenom stanju.

Prema saznanjima lista "Blic", u tom veštačenju se navodi da je Aleksić sposoban za suđenje osim u jednom slučaju - kada prima terapiju za malignu bolest. Ipak, tim veštaka je predložio da se tada ponovo ispita njegova procesna sposobnost.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao "Blic", tim veštaka i lekara utvrdio je tokom veštačenja Aleksića da nije bilo nikakvog oboljenja koje bi uticalo na njegovo zdravlje u stepenu koje podrazumeva i isključivanje njegove sposobnosti da prati suđenja.

Unalazu veštaka navodi se da bolesti koje Miroslav Mika Aleksić ima jesu takve da su moguća trenutna pogoršanja posebno ako se ne kontrolišu.

- Lekari su naveli da te bolesti mogu da se uspešno kontrolišu i omoguće Aleksiću da prisustvuje glavnom pretresu - kaže izvor pomenutog medija upoznat sa slučajem.

Prema dostupnim podacima, tim lekara je dodao da terapija koju Miroslav Mike Aleksić prima za maligno oboljenje može uticati na njegovo zdravstveno stanje, što može uticati i na njegovu sposobnost da učestvuje u suđenju.

Veštaci predlažu da se, u slučaju primanja terapije, ponovo proceni Aleksićeva procesna sposobnost kako bi se utvrdilo da li je zdravstveno sprečen da prisustvuje suđenjima. Aleksić je optužen da je silovao i seksualno uznemiravao polaznice škole glume, od kojih su neke bile maloletne.

- Od pomenutih 8 neodržanih glavnih pretresa čak 6 nije održano zbog bolesti okrivljenog, 1 zbog štrajka advokata i samo 1 zbog sprečenosti suda. Glavni pretresi se zakazuju jednom mesečno, osim u periodima godišnjih odmora. Dakle i brže od dinamike predviđene zakonom za okrivljenog koji se nalazi na slobodi - naveo je za isti medij" predsednik Višeg suda u Beogradu, Dragan Milošević.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading