SAMO JEDAN KOLEGA NA ISPRAĆAJU ŽIVOJINOVIĆA! Mladi glumac poručio: "Danas sam ovde iz poštovanja prema Bati!" (VIDEO+FOTO)

Autor:

Zabava

30.04.2024

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miodrag Dragičevi svedočio je velikom događajaju za porodicu Živojinović.

 

 

Najveća želja Velimira Bate Živojinovića da počiva pored svoje voljene Lule, sa kojom je bio u braku više od šest decenija, danas je napokon ostvarena. Izuzetno značajan i emotivan događaj za porodicu Živojinović dogodio se u porti Crkve Svete Trojice u Koraćici, Batinom rodnom mestu, gde je 2019. godine sahranjena glumčeva supruga Julijana Lula Živojinović.

Mnogi su bili prijatelji Bate Živojinovića, a samo nekolicina se pojavila na ovom bitnom događaju. Batin povratak u rodnu Koraćicu ispratile su komšije i rodbina, na čelu sa Miljkom Živojinovićem, sinom Bate i Lule, i unukom legendarnog glumca Dinom Živojinović.

Dok je "običan" narod još jednom odao počast svom Bati, ali i porodici Živojinović koja se godinama pripremala za ovaj dan, srpski glumci su, čini se, na ovo potpuno zaboravili, te su se među okupljenima na prste jedne ruke mogle prebrojati poznate ličnosti.

Političar i novi ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić prisustvovao je pomenu Bati Živojinoviću, kao i Batin veliki prijatelj Radoslav Zelenović, a jedini glumac koji je svedočio ovom događaju bio je Miodrag Dragičević.

U razgovoru za Republiku Miodrag je istakao da je došao pre svega zbog velikog poštovanja prema Živojinoviću svestan njegove veličine i značaja za naše društvo i kinematografiju.

- Iskreno, ne bih da komentarišem druge. Da li je ko mogao, da li je znao za ovo... Meni je bitno da sam ja došao i drago mi je da sam prisustvovao ovome. Ovde blizu sam i sam rastao, imao sam vikendicu na Kosmaju, to je jedna podudarnost sa Batom. Životnu nagradu sam uručio njegovoj ženi i ta neka nit nas je spojila - rekao nam je Dragičević i dodao:

- Danas sam došao ovde iz velikog poštovanja prema Bati, kojeg sam izuzetno cenio kao jednog od naših najvećih glumaca čiji je rad priznat i u svetu. Ostavio nam je u amanet da mi radimo ovaj posao najbolje što možemo da održimo taj standard i nivo koji su oni postavili. Nisam imao ptiliku da upoznam Batu, ali jesam Lulu kojoj sam uručio nagradu za životno delo - istakao je Miodrag.

Čak 18 sveštenika i vladika Jovan Šumadijski održali su opelo, a vence su položili čelnici opštine Sopot, kao i predsednik SPS i ministar u Vladi Srbije Ivica Dačić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading