BOLJI OD KUPOVNOG: Kako da napravite domaći sos za roštilj?

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

30.04.2024

22:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roštiljanje za Prvi maj je idealna prilika da uživate u prirodi i pripremi ukusnih obroka na otvorenom.

BOLJI OD KUPOVNOG: Kako da napravite domaći sos za roštilj?

Foto: Shuttlecock

Osim biranja mesa za roštilj, pravilno odabrani prilozi i dodaci mogu unaprediti celokupno iskustvo.

Jedan od ključnih dodataka je svakako "barbikju" sos koji se savršeno uklapa sa mesom, a može se i samostalno pripremiti kod kuće.

Sastojci za domaći BBQ sos

Za pripremu domaćeg sosa za roštilj potrebni su vam sledeći sastojci: kečap, belo sirće, smeđi šećer, crni biber, kajenski biber, senf, so, vorčester sos i luk u prahu. Kombinacija ovih sastojaka daje sosu bogat i aromatičan ukus, a moguće je prilagoditi količinu ljutine prema ličnom ukusu.

Priprema domaćeg BBQ sosa

U posudi srednje veličine umutite sve navedene sastojke i zagrejte ih na umerenoj vatri dok se smesa ne zgusne, uz redovno mešanje. Nakon 6-8 minuta, sos je spreman za upotrebu ili se može čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru do 3 dana. Iako domaći BBQ sos ne sadrži konzervanse i nije stabilan na policama, jednostavno je za pripremu i može se napraviti unapred, čime je idealan za prvo majsko roštiljanje.

Domaći BBQ sos je odličan način da dodatno "zasladite" praznično roštiljanje, pružajući ukusnu i autentičnu notu vašim jelima. Sa minimalnim naporom i svega desetak minuta, možete napraviti sopstveni sos koji će oduševiti vaše goste. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading