ŽELITE OVAKO INTEZIVNU BOJU JAJA? Sve što vam treba je JEDAN ZAČIN - ultra lako!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog ovog začina jaja će biti jarko žuta.

ŽELITE OVAKO INTEZIVNU BOJU JAJA? Sve što vam treba je JEDAN ZAČIN - ultra lako!

Foto: Shutterstock

Evo jednog jednostavnog načina kako da ofarbate jaja za Vaskrs. Ako ne želite da koristite kupovne boje možete jaja ofarbati na prirodan način i to kurkumom. Ovaj začin će vam obezbediti intenzivnu žutu boju u zavisnosti od stajanja jaja u obojenoj tečnosti. Postupak je veoma jednostavan, a u nastavku ispratite korake za farbanje. Jaja se farbaju na Veliki petak, ali u nekim krajevima farbaju se i na Veliki četvrtak i subotu. Svakako, od sutra, sve je posvećeno čišćenju domaćinstva i pripremanju za ovaj veliki praznik, Vaskrs, koji se obeležava u nedelju. Takođe, tamo gde se jaja farbaju na Veliki četvrtak i Veliku subotu to se radi zbog verovanja da na Veliki petak ne treba ništa da se radi već da se miruje.

Sastojci:

  • 700 mililitara vruće vode
  • puna kašika kurkume

Foto: Unsplash/ JESHOOTS.COM

Kako našarati jaja za Vaskrs

Priprema:

Da bi se boja bolje primila, potrebno je pre toga jaja izbeliti. Kako da izbelite jaja za farbanje pogledajte u zasebnom tekstu.

Kurkumu stavite u vruću vodu, najbolje bi bilo u neki čajnik. Poklopite i ostavite oko 15 minuta da deluje. Prvo stavite jaja u neku činiju. Potom, cedite tečnost direktno kroz cediljku preko tih jaja. Sipajte dok tečnost u potpunosti ne prekrije jaja. Videćete kako jaje malo po malo menja onu prethodnu belu boju. Nakon otprilike 30 minuta možete da izvadite jaja i stavite ih na ubrus. To je sve! Jaja su spremna za predstojeće praznike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading