KRAJ JEDNE ERE: SIMBOL LOJALNOSTI NAPUŠTA DORTMUND POSLE 12 GODINA: Odlazi ikona Borusije

Autor:

Sport

03.05.2024

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvanično je objavio.

KRAJ JEDNE ERE: SIMBOL LOJALNOSTI NAPUŠTA DORTMUND POSLE 12 GODINA: Odlazi ikona Borusije

Foto: Tanjug/AP

Iz Menhengladbaha došao je u Dortmund i jednu Borusiju zamenio drugom daleke 2012. godine. Od tada, pa sve do dana današnjeg, Marko Rojs je svakim nastupom sve više ulazio u srca "žutog zida" koji je iza njega i celog kluba stajao u velikom broju i kada je bilo lepo i kada nije.

Danas je kapiten "milionera" objavio da će na kraju sezone napustiti Dortmund.

- Neverovatno sam zahvalan i ponosan na ovo posebno vreme u mom voljenom klubu. Proveo sam više od pola života u klubu i uživao u svakom danu, iako je, naravno, bilo teških trenutaka. Već znam da će mi biti teško da se oprostim na kraju sezone, rekao je Rojs.

Veliko je pitanje kako će "milioneri" nadoknaditi nedostatak čoveka koji je za ovih 12 godina postao simbol kluba, lojalnosti i odanosti. "Ispratio" je i gledao mnoge drugare poput Levandovskog, Humelsa, Gecea i ostalih kako odlaze u protivnički Bajern iz Minhena, a njemu nikada nije palo ni na pamet da učini isto, iako im nikad ništa nije zamerao.

Marko Rojs je ostavio predubok trag u Borusiji iz Dortmunda, odigrajući ukupno 424 utakmice za klub i postigavši impresivnih 168 golova. Osim individualnih dostignuća, "Markinjo" je bio ključni igrač u osvajanju Kupa Nemačke 2017. i 2021. godine, pružajući nezaboravne trenutke navijačima i ostavljajući neizbrisiv pečat u istoriji kluba. 

Kraj epizode u Borusiji može krunisati na najbolji mogući način - trofejom Lige šampiona. A to je zaslužio.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading