PREMINULA FUDBALSKA LEGENDA: Davao je golove Zvezdi na Marakani...

Autor:

Sport

03.05.2024

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Večna mu slava.

PREMINULA FUDBALSKA LEGENDA: Davao je golove Zvezdi na Marakani...

Foto: Instagram/gfksloboda

Rako Španac - Legenda Užičkog Fudbala

Iz Užica stižu tužne vesti da je preminuo Radosav Raković, poznatiji kao Rako Španac, bivši fudbaler i funkcioner fudbalskog kluba Slobode iz tog grada. Ovaj događaj ostavlja veliku prazninu u svetu užičkog fudbala, a sećanja na Raku Španca će zauvek ostati urezana u istoriju sporta na ovim prostorima.

Fudbalska Karijera i Uspeh Slobode

- Danas je u 88. godini preminuo Radosav Raković dugogodišnji fudbaler i funkcioner Slobode. U užičkim fudbalskim krugovima poznat kao „Rako Španac“ nosio je dres Slobode 50-tih godina prošlog veka igrajući na poziciji levog krila. Sa Slobodom je tada ostvario veliki uspeh plasmana u IV zonu koja je bilo takmičenje u rangu druge savezne lige.

Za sva vremena ostaće upamćena njegova dva pogotka velikom Vladimiru Beari u pobedi Slobode protiv Crvene Zvezde 1959. godine.

Kao funkcioner Slobode bio je član najužeg rukovodstva koje je uvelo Slobodu u I saveznu ligu 1993. godine“, piše u objavi Slobode iz Užica.

Sahrana Radisava Rakovića će se obaviti u subotu 4. maja u 14 časova na gradskom groblju Dovarje u Užicu - piše u objavi na Instagram nalogu Slobode.

Njegova ćerka Jelena Raković-Radivojević je aktuelna gradonačelnica Grada Užica, inače prva žena u istoriji koja je postala gradonačelnik ovog grada. Neka mu je večna slava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading