SESTRA MIKE ALEKSIĆA HOĆE DA SVEDOČI PROTIV NJEGA: Advokat otkrio šok činjenicu o suđenju

Autor:

Hronika

02.05.2024

20:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proces suđenja Miroslavu Miki Aleksiću: Odlaganja i taktike odugovlačenja

SESTRA MIKE ALEKSIĆA HOĆE DA SVEDOČI PROTIV NJEGA: Advokat otkrio šok činjenicu o suđenju

Foto: Tanjug/J. Ilić



Suđenje Miroslavu Miki Aleksiću, optuženom za silovanje i nedozvoljene polne radnje nad devojkama koje su pohađale časove glume u njegovoj školi "Stvar srca", i dalje je predmet mnogih rasprava i kontroverzi. Advokat Borivoje Borojević istakao je da je od 23 glavna pretresa, čak osam održano ili otkazano, što ukazuje na česte situacije odlaganja suđenja. Borojević je naglasio da okrivljeni Aleksić koristi ove taktike kako bi sebe prikazao kao žrtvu i da se ruga stvarnim žrtvama.

- Ovo je jedan poseban predmet u kome treba poštovati ideju glumica koje su prijavile Miku Aleksića, i to je zapravo poseban slučaj u našem pravosuđu. Suđenja bi morala da budu češća, oštećene bi morale da budu više puta saslušavane kako smatraju branioci Mike Aleksića - rekao je Borivoje Borojević, pa dodao zašto je ovo jedan od posebnih slučajeva u našem pravosuđu.

Republika

Foto: Dragan Kadić

Mika Aleksić sa ženom

 


Uticaj politike i javnosti na suđenje

Borojević je istakao da je suđenje posebno i zbog navodne podrške koju je Aleksić imao od nekih političkih krugova. Prema njegovim rečima, Aleksić je pokušavao da preko medija stvori paralelnu naraciju koja bi omalovažavala žrtve i pripremala teren za glavno suđenje. Takođe, advokat je istakao da je Aleksić očekivao podršku određenih sudija, ali kada mu to nije uspelo, pokušava da odugovlači postupak i iritira javnost i žrtve.

- Mislim da su očekivali podršku predsednika veća, tj. sudije koji vodi ovaj postupak, zato su krenuli sa takvom naracijom. On je pričao o sebi, divio se samom sebi, govorio o nauci glumačke škole, da bi na kraju, kada je bio suočen da odgovara na razna pitanja oštećenih, od sebe pravio bolesnika. Počeo je da izvoljeva kako je bolestan, njegov advokat je rekao da se radi o čoveku koji je na samrti. Dakle, želi da odugovlači ovaj sudski postupak, time dodatno iritiraju ne samo javnost, nego i žrtve - zaključuje on.


Taktike odbrane i svedočenje sestre

Borojević je kritikovao taktike odbrane, ističući da okrivljeni ne poštuje ni prava ni mere, čak ni kada je reč o samim žrtvama. On je otkrio da je imao mogućnost da predloži sestru Mike Aleksića kao svedoka, ali je odlučio da to ne uradi, kako ne bi preterao u zahtevima, iako je istakao da je siguran da će Aleksić biti osuđen na tešku doživotnu kaznu zatvora.

- Ja sam kao advokat jedne od oštećenih imao mogućnost da predložim njegovu sestru kao svedoka, ali sam shvatio da bi to bilo mnogo i degutantno, jer čak i oštećeni ne treba da preteruju u nekim svojim zahtevima. Ali se s druge strane, oni ne libe ničega. On kao okrivljeni, njegovi branioci krše sva moguća prava i misle da će ih neko ipak zaštititi - kaže advokat.

Na pitanje da li to znači da bi njegova sestra svedočila protiv Mike Aleksića, Borojević je odgovorio potvrdno.

- Da, tako je, protiv njega. O nekim okolnostima, o saznanjima vezano za same oštećene i tako dalje, ali kažem vam kodeks profesionalne etike ne dozvoljava da preterujete, da neko ne pomisli da je to neka zloupotreba.

- Siguran sam da će Mika Aleksić u ovom postupku biti osuđen na tešku doživotnu kaznu zatvora bezobzira na to što on pokušava da izbegne postupak - istakao je Borivoje Borojević.


Suđenje Miroslavu Miki Aleksiću i dalje je predmet velike pažnje javnosti, kako zbog same prirode optužbi, tako i zbog taktika odbrane koje se koriste. Advokat Borivoje Borojević ističe da je ovo poseban slučaj u pravosuđu i da će kroz svedočenja i dokaze biti jasno da li će Aleksić biti osuđen ili će taktike odugovlačenja suđenja imati uticaja na konačni ishod.

(Blic)

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading