OVA GOSPOĐA NIJE PROVERAVALA SVOJ RAČUN 60 GODINA: Kada je konačno saznala šta se desilo sa novcem, doživela je veliko iznenađenje

Autor:

Razonoda

30.04.2024

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Škotlanđanka pronašla zaboravljeni bankovni račun nakon 60 godina

OVA GOSPOĐA NIJE PROVERAVALA SVOJ RAČUN 60 GODINA: Kada je konačno saznala šta se desilo sa novcem, doživela je veliko iznenađenje

Foto: Profimedia, Pixabay.com


Kada je Kerol Alison, 74-godišnja Škotlanđanka, nedavno čistila svoju kuću, pronašla je bankovnu knjižicu zaboravljenog računa koji nije koristila gotovo 60 godina. Ova neočekivana situacija dovela je do iznenađujućeg otkrića - iznos od 2,5 funti koji je deponovala kao devojčica sada je vredeo čak 250 funti.

Kerol je otkrila da je svake nedelje kao šestogodišnjakinja deponovala po šiling na bankovni račun dok je živela sa svojom bakom. Taj novac je bio deponovan u štedionicu poverenika, koja je kasnije postala banka TSB. Ova priča iz prošlosti nas vraća u vreme kada je deponovanje novca bilo obavljano ručno, a svaka poseta banci predstavljala je poseban događaj.

"Sećam se velikog sjajnog drvenog pulta u banci i bake koja nas je upoznala sa blagajnikom. On bi ručno popunjavao štednu knjižicu, a zatim bismo ponovo odlazili s njom kod bake. To je zaista bilo nešto što je izgledalo kao stvar za odrasle," ispričala je penzionerka za BBC.


Fond za povraćaj novca nekorišćenih računa

U Velikoj Britaniji, kada račun nije korišćen 15 godina, novac se prenosi u Fond za povraćaj. Interesantno je da je u ovaj fond upisano čak 35 banaka i građevinskih društava u zemlji. Zahvaljujući ovom fondu, Kerol je mogla podići svoju ušteđevinu koju je godinama zaboravila.

Kerol je za BBC ispričala kako se seća poseta banci sa svojom bakom, gde je svaki put blagajnik ručno popunjavao štednu knjižicu. Ovo otkriće je za nju predstavljalo ne samo finansijsko iznenađenje, već i putovanje kroz sećanja na detinjstvo i vreme provedeno sa bakom.


Priča o Kerol Alison nas podseća koliko je važno povremeno proveriti stanje svojih bankovnih računa, kako bismo izbegli neprijatna iznenađenja i iskoristili mogućnost da pronađemo zaboravljene ušteđevine. Ovakve priče takođe podsećaju na vreme kada su posete banci bile poseban događaj, a deponovanje novca ručno obavljan ritual.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading