UKRAJINA U OPASNOSTI! Zelenski otkrio Putinove planove i naredio akciju!

Autor:

Svet

02.05.2024

23:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubrzanje isporuke naoružanja frontu

UKRAJINA U OPASNOSTI! Zelenski otkrio Putinove planove i naredio akciju!

Foto: Shutterstock, Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski dao je instrukcije premijeru, ministrima odbrane i spoljnih poslova, kao i glavnokomandujućem Oružanih snaga da rade sa partnerima na ubrzanju isporuke naoružanja frontu. Zelenski je naglasio da je implementacija paketa i sporazuma važna, te da se čeka da oružje stigne u Ukrajinu za ratnike.

Globalna sila za mir


Zelenski je istakao da samo globalna sila može da natera Rusiju na mir te da je potrebno što više učesnika uključiti u Samit mira koji će biti održan u junu u Švajcarskoj. Takođe je upozorio da će Putin pokušati raznim manipulacijama i napadima terorista da poremeti napore i oslabi ukrajinske pozicije. Zelenski je naglasio važnost čvrstih pozicija na bojnom polju, u diplomatiji i informacionoj sferi.

- Nakon razgovora na sednici Štaba, zadužio sam premijera, ministra odbrane, ministra spoljnih poslova, vrhovnog komandanta, svako na svom nivou, da sa partnerima rade na ubrzanju nabavke naoružanja. Implementacija paketa i sporazuma je važna... i mi čekamo da oružje stigne u Ukrajinu za naše ratnike - rekao je Zelenski u noćnom video obraćanju, prenosi Ukrinform.

- Takođe moramo biti svesni da će (ruski predsednik Vladimir) Putin raznim manipulacijama i napadima svojih terorista pokušati da poremeti ovaj rad, naše napore i oslabi ukrajinske pozicije. Sve naše pozicije na bojnom polju, u diplomatiji i informacionoj sferi moraju biti podjednako čvrste... - istakao je Zelenski.

Na sednici Štaba detaljno se govorilo i o zaštiti energetskog sektora i konkretnih objekata od specifičnih pretnji, naveo je predsednik Ukrajine.

Ukrajinski predsednik je jasno stavio do znanja da je ubrzanje isporuke naoružanja prioritet, te da je važno osigurati čvrste pozicije na svim nivoima. Takođe je istaknuta potreba za globalnom podrškom u postizanju mira, uz svest o mogućim pokušajima destabilizacije od strane Rusije. Osim toga, posebna pažnja posvećena je zaštiti energetskog sektora kao ključnog segmenta nacionalne bezbednosti.

(Blic)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading