DETALJI PADA HELIKOPTERA U KOJEM JE BIO PREDSEDNIK IRANA: Sa njim leteo i ministar spoljnih poslova, spasioci na terenu

Autor:

Svet

19.05.2024

15:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čak 16 spasilačkih ekipa poslato je na teren, i dalje nema pouzdane informacije šta se dogodilo

DETALJI PADA HELIKOPTERA U KOJEM JE BIO PREDSEDNIK IRANA: Sa njim leteo i ministar spoljnih poslova, spasioci na terenu

Foto: youtube.com/60 minutes

Predsednik Irana Ibrahim Raisi (63) navodno se nalazio u helikopteru koji se srušio ali bez žrtava kod granice sa Azerbejdžanom.

Iranska televizija Press TV objavila je da je Raisi bio u jednom od tri helikoptera kao i da se jedan "snažno" spustio na zemlju zbog loših vremenskih uslova.

Raisi je putovao u iransku provinciju Istočni Azerbejdžan. Među putnicima helikoptera, osim Raisija, su bili i ministar spoljnih poslova Hosein Amirabdolahijan, guverner Istočnog Azerbejdžana Malik Rahmati i još nekoliko drugih, navodi IRNA.

Teški vremenski uslovi i velika magla otežavaju rad čak 16 spasilačkih ekipa na terenu, navodi iranska državna agencija.

Postoje dve verzije - da je do nesreće zaista došlo ili da je helikopter sleteo nakon čega je predsednik nastavio kopnenim putem.

Nijedna nije zvanično potvrđena, očekuje se svakog časa da se sazna šta se zaista desilo.

Ono što je sigurno jeste da je Ibrahim Raisi prethodno putovao u iransku provinciju Istočni Azerbejdžan i sastao se sa vladarom države Azerbejdžan Ilhamom Alijevim (62) kako bi otvorili branu.

Ova iznenađujuća vest odjeknula je svetom, ali za sada nisu objavljeni nikakvi detalji vezano za to šta se dogodilo i ko je u helikopteru bio.

Prema prvim informacijama, spasioci Crvenog polumeseca pokušavaju da pruže adekvatnu pomoć ljudima iz helikoptera nakon "incidenta".

Državna televizija je pisala da se incident dogodio u blizini Jolfe, grada na granici sa državom Azerbejdžan, oko 600 kilometara severozapadno od iranske prestonice Teherana.

Ibrahim Raisi je iranski konzervativni političar, islamski fakih i aktuelni predsednik Irana od 2021. godine. Izabran je za predsednika Irana na predsedničkim izborima 2021. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading