DIGIMON STORY: Svet iz druge perspetkive

Autor: Republika

Razonoda

24.01.2018

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo se svakom može dogoditi! Otprilike tako bi trebalo da glasi upozorenje na početku igranja ovog simpatičnog jRPG naslova.

RepublikaFoto: Promo foto

Nastavak kvalitetne ali kod nas gotovo potpuno zaboravljenog RPG-a Digimon Story: Cyber Sleuth iz 2016. donosi priliku da događaje igre osmotrite iz druge perspektive. Istovremeno pokreće neka bitna pitanja iz realnog života poput onoga – šta se dešava sa žrtvama krađe identiteta.

I sve to uz digimone! Ljubiteljima jRPG žanra mislim da neće trebati više ni jedna druga preporuka. Kroz igru vodite japanskog studenta Kaisuke, bezizražajnog i nemog (upravo tako, do kraja igre Kaisuke neće progovoriti ni reč) i kao takvog idealnu žrtvu za krađu identiteta koji će uspeti da povrati tek na kraju igre.

Sama igra odvija se paralelno sa prethodnim nastavkom nazvanim Cyber Sleuth pa ćete, kao što smo već naveli, neke događaje iz prethodne igre moći da osmotrite iz druge perspektive što vas može naterati da ponovo odigrate prvi deo.

Dobar deo igre čini lutanje ulicama Tokija i ispunjavanje mini-misija počevši od najjednostavnijih tipa odlaska u kupovinu do onih komplikovanijih gde jurite kontakte koji vam mogu pomoći u pronalasku izgubljenog identiteta.

Osim u Tokiju, misije se paralelno odigravaju i u virtuelnom svetu nazvanom EDEN, a same misije dobijate preko računara hakerskih BBS-sistema. Tokom misija možete kupovati i skupljati razne nagrade i skrivene predmete ali i nove digimone.

RepublikaFoto: Promo foto

Ipak, najveći broj digimona skupljaćete kroz bitke. Takođe, kroz bitke ćete ih gajiti, levelovati i apgrejdovati do besvesti. Ovo je suština igre i ono što igrača tera da joj se vraća iako je pomalo repetitivna i grafika je dosta jednostavna.

Iako bitke nisu previše teške potrebno je stalno razvijati strategiju za nove i sve snažnije sukobe. Nažalost, ovaj nastavak se baš i ne trudi previše da pomogne igraču oko toga pa bi bilo korisno odgledati par jutjub tutorijala.

Kao što smo već rekli, grafika je prosečna ali to igri omogućava da radi i na PS Vita ručnoj konzoli. Štaviše kupovinom igre dobijate obe verzije (PS4 i PS Vita) po istoj ceni pa igru možete paralelno igrati na obe platforme – kući i u pokretu.

Treba reći da su svi audio-dijalozi među likovima dati isključivo na japanskom jeziku što u principu i ne smeta mnogo jer igra ima snažan jRPG šmek što će fanovima ovog žanra prijati. Upravo to je i njega ciljna grupa pa će ljubitelji istočnjačkih RPG-ova i digimona istinski uživati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading