INDUSTRIJA VIDEO IGARA NIKAD JAČA, evo i zašto

Autor: Republika

Razonoda

28.03.2018

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na ovogodišnjem GameUpu, 31. marta, biće zvanično predstavljena nova organizacija — Asocijacija industrije video igara Srbije (Serbian Games Association), iza koje su u ovom trenutku stale neke od najjačih gejming kompanija u Srbiji.

RepublikaFoto: facebook.com/HYPEBEAST

Novoosnovana organizacija nastala je s ciljem pospešivanja razvoja i povećavanja globalne konkurentnosti domaćeg gejming sektora. Kako bi ispunila taj cilj, u planu Asocijacije je da po celoj Srbiji sprovodi aktivnosti koje se tiču:

  • popisivanja i kreiranja baze domaćih game dev kompanija,
  • saradnje između lokalnih game developera,
  • ostvarivanja raznih benefita za članove Asocijacije,
  • organizovanja SGA meetupa,
  • organizovanja game jamova,
  • organizovanja nastupa na internacionalnim događajima,
  • dovođenja internacionalnih konferencija u Srbiju kroz svoje mreže kontakata, i
  • privlačenja investicija za lokalne game developere

SGA u svoje članove za sada ubraja Cofa Games, Eipix, Fortuna E-sports, Nordeus, Mad Head Games, Two Desperados, Zero Gravity i 3Lateral, ali poziva i sve druge koji su zainteresovani za domaću industriju video igara da im se pridruže.

Za uzvrat SGA svojim članovima nudi mogućnost da se predstave na domaćim i internacionalnim događajima, ostvare kontakt sa ljudima iz industrije, dobiju popuste i pristup uslugama i proizvodima raznih kompanija i priliku da unaprede svoju ekspertizu uvidom u iskustvo lokalnih i međunarodnih profesionalaca.

Kao što smo već napisali, prvo javno istupanje Asocijacije biće 31. marta na GameUpu, gde će Marija Ilić (Two Desperados), Nikola Čavić (Nordeus) i Uroš Banješević (Mad Head Games) predstaviti ciljeve, misiju i viziju organizacije, i pozvati sve prisutne da se uključe u debatu o izazovima gejming industrije u Srbiji. Takođe, tada će biti najavljen i prvi meetup koji će biti održan 12. aprila (i koji će naknadno biti najavljen i na našem blogu).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading