Ova igra je za mesec dana zaradila SKORO 300 MILIONA DOLARA!

Autor: startit.rs

Razonoda

28.05.2018

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema podacima SuperData Researcha, servisa koji prati prodaju video igara, a kako prenosi TechCrunch, video igra Fortnite je u aprilu zaradila 296 miliona dolara.

RepublikaFoto: youtube.com/IGN
Fortnite

Samo u aprilu profit od prodaje ove igre, koju su kreirali Epic Games i People Can Fly, veći je za 73 miliona dolara u odnosu na martovski profit, a skoro duplo veći od zarade u drugom mesecu 2018. godine (126 miliona).

Video igra Fortnite se trenutno nalazi na vrhu SuperData liste u prodaji verzije za konzole, dok je PC verzija ove igrice na petom mestu, nekoliko mesta ispredPlayerUnknown’s Battlegrounds (9. mesto). Prvo mesto po profitu u aprilu među PC verzijama zauzima League of Legends, na drugom mestu je Dungeon Fighter Online, a zatim slede Crossfire i Fantacy Westward Journey Online II.

Prema ovom istraživanju Fortnite je još jednom oborila rekord po visini prihoda u jednom mesecu kada su u pitanju verzije za konzole, čime su neprikosnoveni na SuperData listi video igara. Drugo mesto zauzima God of War, video igra čija je primarna platforma Sony Playstation 4. Sonijeva igra izašla je u aprilu i odmah je oborila rekord po broju prodatih igrica nakon premijere sa 2.1 milion prodatih izdanja. Ove dve igre su zaslužne što je profit od prodaje igara za konzole i prodaje sadržaja unutar igre u aprilu porastao za 44%. Fortnite i God of War na na SuperData listi prate FIFA 18, Call of Duty: WWII i Far Cry 5.

Što se tiče mobilnih verzija Fortnite-a, po prodaji se ne nalaze ni u prvih 10 na listi najprodavanijih igrica, što je donekle razumljivo, s obzirom na to da je iOS verzija izašla sredinom marta, dok će Android verzija Fortnite-a izaći tek ovog leta. Lider u ovom segmentu je Honour of Kings, igra koja je u aprilu zaradila 185 miliona dolara.

Fortnite je kooperativna igra preživljavanja koju su razvili Epic Games (Unreal) i People Can Fly (Painkiller, Gears of War, Bulletstorm). Izašla je u julu 2017. godine kao plaćena verzija za Microsoft Windows, MacOS, PlayStation 4 i Xbox One, a u 2018. je izašla i besplatna verzija igre.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading