Bethesda tuži Warner Bros zbog krađe ideje za Fallout Shelter

Autor: theverge.com

Razonoda

25.06.2018

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija koja stoji iza igre Fallout Shelter - Bethesda Softworks odlučila je da se upusti u legalnu borbu sa Warner Bros Entertainment, te kreatorom igre za mobilne uređaje koja se zasniva na seriji Westworld, a zbog toga što su pomenuti developeri odlučili na profitiraju na ideji koja pripada ovoj kompaniji.

RepublikaFoto: youtube.com/WBGamesUK
Trejler za Westworld

Prema tekstu koji stoji u tužbu, Westworld Mobile developer Behaviour, koji je bio zadužen i za razvijanje igre Fallout Shelter, prekršio je pravila ugovora, te ugrozio intelektualno vlasništvo kompanije Bethesda.

U tužbi se dalje navodi da Westworld Mobile koristi zaštićeni kod iz igre Fallout Shelter, te vrlo sličan dizajn, animaciju, opcije, i druge elemente. Sa kopiranjem se otišlo toliko daleko da u pomenutim igrama postoje čak i iste greške.

Fallout Shelter se pojavio 2015. godine, kao besplatna igra na Bethesda platformi koja igračima omogućava da junake svoje igre sačuvaju od apokalipse, a u formi koja podseća na farmu mrava, u kojoj umesto insekata operišu animirana ljudska bića koja obavljaju niz zadataka da bi sklonište uspešno funkcionisalo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading