Veliki povratak Bombermena

Autor: Republika

Razonoda

27.06.2018

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon punih sedam godina čuveni Bombermen se konačno vraća na naše računare i konzole. Originalni Bombermen iz davne 1983. je mnogima bio jedan od prvih susreta sa magičnim svetom video-igara.

RepublikaFoto: Republika
Raj za gejmere

Dinamična akcija u kojoj se više igrača u lavirintu takmiči protiv računara ili jedan drugog zatvaranjem protivnika i postavljanjem bombi tokom godina stekla je veliku popularnost i izrodila veliki broj nastavaka.

Najnoviji, nazvan super Bombermen R stigao je prošle godine kao ekskluziva za nintendo switch konzolu koju kod nas retko ko ima, a sada je konačno stigla i na PC platformu kao i PS4 i Xbox One pa je broj igrača koji u njoj može da uživa daleko veći.

RepublikaFoto: Republika

Igra je jednostavna da jednostavnija ne može biti, nalazite se u mini-lavirintu koji je ispunjen neprijateljima i zidovima. Postavljate bombe koje nakon određenog vremena eksplodiraju čime možete ukloniti neprijatelje i pojedine zidove i to je to. Poslednji koji ostane pobeđuje.

Tokom igranja možete skupljati razne bonuse i pojačanja za svog lika poput patika koja vam daju brzinu, raznih dodataka koje vam omogućavaju da u jednom trenutku imate više od jedne aktivne bombe, usporavaju protivnike, vas čine imunim na eksplozije i još puno toga.

RepublikaFoto: Republika

Super Bombermen R možete igrati samostalno ili u društvu, na istom računaru ili konzoli, kroz kampanju koja vas vodi na više od 50 nivoa međusobno ispunjenim pričom koja se odvija u među-scenama u stilu crtanog filma. Na kraju svakih deset nivoa čeka vas veći i teži protivnik koga nije lako savladati.

Kampanja je svakako zabavna ali ni izbliza koliko onlajn-okršaj koji omogućava povezivanje do osam igrača na istom lavirintu. Igra se po liga-sistemu, svako protiv svakog, gde igrač pobedama može da napreduje kroz šest liga-takmičenja od osnovne bejbi-ligi do vrhunskog šampionata samo za najbolje igrače nazvanog god-mode.

RepublikaFoto: Republika

Tu je i onlajn grand-pri koji omogućuje takmičenje u timovima tri protiv tri na nešto manjim mapama, a na kraju tu je i klasični battle mod koji omogućava klasični onlajn-sukob. Multiplejer mod podržava više igrača na jednom računaru, odnosno konzoli plus onlajn-igrače preko interneta što je u današnje vreme prava retkost.

 

Ako se igri nešto može zameriti to je kamera koja se konstantno približava i udaljava od vas što po neki put može biti konfuzno i sprečiti vas da na vreme primetite igrača. Takođe, napredovanje i otključavanje novih skinova i oružja traži dosta mučenja u kampanji i onlajn modu ali je makar tu izdavač bio pošten i nije ponudio da se oni otključavaju pravim novcem.

Treba reći i da PC verzija ima problema sa onlajn-multiplejerom za koji su se pojedini igrači žalili da je spor i secka što je problem koji izdavač aktivno rešava. Takvih problema nije bilo na konzolnim verzijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading