Igra Minecraft motiviše borbu protiv klimatskih promena

Autor: pcpress.rs

Razonoda

28.08.2018

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

GlobalWarming režim u Minecraft igri, koji je kreirao Nick Porillo, dodaje nove prepreke tokom igre, i to u vidu klimatskih promena.

RepublikaFoto: pixabay.com
Minecraft kreirao nove prepreke

Promena atmosfere u ovom režimu se bazira na akcijama tokom igre, kao što je na primer topljenje rude. Kako se povećava emisija štetnih gasova tako se i temperatura podiže, stvarajući u igri žestoke oluje, šumske požare i topljenje snega, što je posledice klimatskih promena i globalnog zagrevanja i u realnom svetu.

Protiv promena u atmosferi igrači će moći da se bore sadnjom drveća koje će apsorbovati ugljen-dioksid. Za borbu protiv većih atmosferskih problema postoji opcija kupovine carbon offset-a, koji omogućava igračima da se takmiče za nagradu u sadnji drveća, gde imaju opciju da rade zajedno da bi se udruženim snagama borili protiv klimatskih promena.

- Ukoliko se igrači ne slože da budu skoro pa neutralni što se tiče proizvodnje ugljen-dioksida tokom igre, onda će njegov nivo samo nastaviti da raste. Kada zagađenje počne negativno da utiče na igrače, počeće da plaćaju cenu za učinjenu štetu - rekao je Porillo.

- Ideja je da što više igrača pokuša da ne emituje veliku količinu ugljen-dioksida, kako bi mogli da izbegnu kasnije plaćanje kazne.

Porillo planira da doda još opcija, kao što su score karte koje omogućavaju da se vidi ko su najneutralniji igrači u proizvodnji ugljen-dioksida. Uz pomoć ovih kati igrači će moći da pogledaju sopstveni učinak u zagađenju i da dodaju metan kao drugi gas koji izaziva efekat staklene bašte. GlobalWarning režim se može skinuti sa GitHub-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading