Kako da osigurate Fejsbuk profil od napada hakera

Autor: tportal.hr, Republika

Razonoda

17.09.2017

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Društvene mreže, pogotovo Facebook, već duže vreme su na udaru hakera. Koristeći proveru indentiteta u dva koraka osiguraćete svoj račun i spasiti se od potencijalnih nevolja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Facebook unapređuje zaštitu

Ako koristite standardne metode logovanja (ime naloga i lozinka), na vaš nalog je lako “upasti”. Upravo zato vrlo je važno da na svakom korisničkom nalogu koristite takozvani two-step authentication odnosno proveru u dva koraka. 

Na sreću svih koji koriste Facebook, društvena mreža podržava ovu metodu logovanja. Takođe, umesto korišćenja druge aplikacije za proveru logovanja, Facebook svoju proveru ima ugrađenu u samoj platformi. 

Šta podrazumeva provera u dva koraka i zašto je toliko dobra? 

Nakon što aktivirate uslugu, svako ko pokuša da se uloguje na vaš Facebook s mobilnog uređaja moraće da upiše specijalni kod koji će aktivirati Facebook na vašem mobilnom uređaju. Drugim rečima, osim ako nema vašu lozinku i doslovno vaš telefon, lopov neće moći da uradi ništa. 

Vodite računa da možete koristiti nekoliko metoda zaštite odednom, ali pokušajte da imate barem uključene SMS poruke ili generator sigurnosnih kodova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading