Papa Franjo je jedan od NAJPOPULARNIJIH LIČNOSTI TVITERA?!

Autor: Republika

Razonoda

16.10.2017

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Papa Franjo je među najaktivnijim i najpopularnijim poznatim ličnostima na Tviteru. Odnedavno ima više od 40 miliona pratilaca na svim svojim Twitter računima na devet jezika, pohvalila se Sveta Stolica.

RepublikaFoto: twitter.com/Pontifex
Popularan skoro kao Tramp

Popularni Franjo, vrhovni poglavar 1,3 milijarde katolika na planeti koji objavljuje poruke verskog sadržaja, po broju pratilaca je blizu aktuelnog američkog predsednika Donalda Trampa koji ima 40,3miliona, ali prilično daleko iza bivšeg, Baraka Obame koji ih ima više od 95 miliona. 

Ispred Svetog Oca su i pevačica Keti Peri (104 miliona pratilca) i kanadska pop zvezda Džastin Biber sa 102 milona.

U posljednjih godinu dana na papin se Tviter račun piključilo još devet miliona ljudi. Reč je o "anonimnim ljudima, hršćanima ili nehršćanima, političkim čelnicima ili predstavnicima kulture", stoji u saopštenju Vatikana.

Najposjećeniji je Papin Tviter na španskom jeziku koji prati 14,6 miliona ljudi, a potom onaj na engleskom s 14 miliona sledbenika.

Potom su računi na italijanskom (4,6 miliona), portugalskom (tri miliona), poljskom (oko 953.000) i francuskom (944.000).

Zanimljiv je interes za račun Pape na latinskom jeziku koji ima više od 843.000 sledbenika, više od onog na nemačkom i arapskom.

Prvi papinski Tviter račun otvorio je pre gotovo pet godina Franjin prethodnik papa Benedikt XVI. Na Instagramu papu Franju sledi pet miliona osoba, a reč je većinom o mladim ljudima.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading