YouTube uvodi nova ograničenja za problematičan sadržaj

Autor: b92.net

Razonoda

12.11.2017

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon optužbi da maloletnim licima prikazuje veliku količinu neprimerenog i uznemiravajućeg sadržaja, YouTube video servis saopštio je da će u budućnosti uložiti još više napora da spreči da takav sadržaj dospe do dece.

RepublikaFoto: pixabay.com
Youtube uvodi nova bezbednosna pravila

Korisnici tako ubuduće neće moći da vide neprimeren sadržaj ako nisu ulogovani na sajt i nemaju više od 17 godina, navodi kompanija u saopštenju. 

Najveći problem predstavljaju video-snimci sa likovima iz popularnih crtaća, koji su puni nasilja i drugog eksplicitnog sadržaja. Njihovi autori namerno zloupotrebljavaju poznate likove kako bi namamili decu da pogledaju uznemiravajuće scene. 

Video-snimci takve vrste već su automatski blokirani na aplikaciji YouTube Kids, namenjenoj prikazivanju video-sadržaja korisnicima mlađim od 13 godina, kao i u reklamama koje se prikazuju na tom sajtu. 

Pristup spornim snimcima, koji se nalaze pretežno na glavnom YouTube sajtu, trenutno imaju svi korisnici, mada se dešavalo da se problematičan sadržaj pojavi i na sajtu YouTube Kids.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading