BITKOIN DOGURAO DO 10.000 DOLARA: Stručnjaci upozoravaju da to nije realno!

Autor:

Razonoda

29.11.2017

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Virtualni novac bitkoin je premašio cifru od 10.000 dolara. Iako su kopači sa oduševljenjem primili ovu vest, stručnjaci sa druge strane upiozoravaju da budu oprezni.

RepublikaFoto: pixabay.com
Bitkoin vredan 10.000 dolara

Za jedan bitkoin jutros je moglo da se dobije 10.035 dolara na berzi CEKS. Pre samo mesec dana, jedan digitalni novčić vredio je 5.000 dolara.

Nil Vilson, viši tržišni analitičar u kompaniji "I-Ti-Eks kapital", rekao je da se institucionalni ulagači drže dalje od digitalne valute.

- Cene su sigurno u mehuru - ljudi kupuju zbog samo zbog spekulativnih razloga, a tada treba da budete zabrinuti, jer je to poptuno neodrživ mehur - rekao je Vilson.

On je dodao da je teško razabrati da li je ovo i dalje faza rasta ili je situacija prerasla u euforiju.

Vilson je napomenuo da cena bitkoina još nije dostigla 10.000 dolara na ostalim berzama, što ukazuje na nezrelost ovog tržišta, koje je potpuno decentralizovano i neregulisano.

Šef "Džej-Pi Morgana" Džejmi Dimon tvrdi da je bitkoin prevara i da će zbog gluposti otpustiti svakog ko trguje digitalnom valutom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading