Facebook od sad prepoznaje vaša lica!

Autor:

Razonoda

03.03.2018

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Facebook je još jednom obradovao internet zavisnike, koji provode pola života na ovoj platformi "za druženje". Naime, novi dodatak prepoznaje vaše lice i može da vas upozori ukoliko je neko maznuo vaše fotke, a da to niste ni znali.

RepublikaFoto: pixabay.com
Još jedan Facebook mamac za korisnike

Facijalno prepoznavanje nije ništa novo na Facebook-u, ali ono što je novo jeste širenje ove tehnologije koja pomaže sigurnosti lika i identiteta osobe koja se nalazi na slici. Na primer, ako neko ko nije u vašim prijateljima objavi vašu sliku na društvenu mrežu Facebook će preoznati vaše lice i obavestiti vas da ona postoji. 

Iako je u pitanju više nego korisna opcija, ideja da Facebook u svakom trenutku može da vas prepozna uznemirila je mnoge ljude, prenosi b92. 

Foto: Republika



Srećom, opcija je proizvoljna, pa je tako možete isključiti. 

Sve što treba da uradite jeste da sa telefona odete u Privacy Shortcuts, izaberete More Settings, kliknete na Face Recognition/No. Ako vam je na srpskom jeziku Facebook, biće vam još lakše da pronađete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading