PROMENE NA FEJSBUKU VEĆ DANAS! Zukerberg ima dosta toga da objasni...

Autor: b92.net

Razonoda

09.04.2018

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Afera sa curenjem ličnih podataka na Facebooku, posredstvom firme Cambridge Anaylitics, naterala je tu društvenu mrežu da se ozbiljnije pozabavi zaštitom informacija o svojim korisnicima, a prve promene dolaze već danas.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Proverite da li vam se Fejsbuk ažurirao!

Tako će većina korisnika već od danas na vrhu svog News Feeda moći da vidi sve aplikacije koje koriste, ali i sve lične informacije koje te aplikacije koriste. 

Prema izjavama tehnološkog direktora Facebooka Majka Šropfera korisnicima će biti omogućeno da mnogo lakše uklanjaju aplikacije koje više ne žele. 

- Ove promene će, verujemo, kvalitetnije štiti informacije naših korisnika - rekao je on. 

Korisnicima Messengera značajna je i informacija da će Facebook brisati sve pozive i poruke starije od godinu dana, kako bi se minimalizovala mogućnost zloupotrebe podataka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

U međuvremenu, kriza prouzrokovana aferom curenja podataka se nastavlja. Tako će osnivač i izvršni direktor Facebooka Mark Zakerberg u utorak prvi put odgovarati na pitanja predstvanika u američkom Kongresu, koji su sve kritičniji prema toj društvenoj mreži, zbog čega na Facebook raste pritisak za boljom regulacijom tog sektora, prenosi 100 posto. 

- Saslušanje će biti velika prilika da se rasvetli korišćenje privatnih podataka u potrošačke svrhe i da se pomogne svim Amerikancima da bolje shvate što se događa sa njihovim ličnim podacima koje objave na mreži - navodi se u izjavi kongresnog Odbora za energetiku i trgovinu, prenosi Hina. 

- Cenimo spremnost gospodina Zakerberga da svedoči pred odborom - navodi se u izjavi. 

Nakon što je u više navrata priznao "greške" i obećao poboljšanja, Zakerberg je upravo najavio nove mere za borbu protiv političkih manipulacija, što je, kako ocenjuje AFP, već "enti" pokušaj Facebooka da nakon višemesečnih kritika umanji štetu nanesenu skandalom "Cambridge Analytica".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading