ŠTO STE KOPALI, KOPALI STE: Google uklanja aplikacije za rudarenje kriptovaluta

Autor:

Razonoda

27.07.2018

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pošto je Apple prošlog meseca odlučio da na svom ekosistemu zabrani alikacije koje rudare kriptovalute, Google sada isto primenjuje u svom Play Store-u. Kompanija je sada zvanično zabranila aplikacije za kriptorudarenje sa svoje onlajn prodavnice, zajedno sa još nekoliko kategorija zabranjenih aplikacija.

Foto: pixabay.com

Ova zabrana se, međutim, ne odnosi na aplikacije koje daljinski upravljaju rudarenjem kriptovaluta. Google je takođe zabranio aplikacije koje korisnicima serviraju dosadne reklame nakon svakog pritiska na telefonu, kao i one koje promovišu lažni utisak o onome što predstavlja pravu prirodu aplikacije.

Ostale kategorije, koje su deo nove Play Store polise za developere, uključuju aplikacije koje su namenjene deci ali sadrže teme za odrasle. Na kraju, aplikacije koje promovišu prodaju eksploziva, vatrenog oružja i minicije su takođe zabranjene.

Prošlog meseca, Google je zabranio reklame koje promovišu inicijelne ponude digitalnog novca, razmenu kriptovaluta, kripto-novčanike i savete o trgovini kriptovalutama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading