Gledanje filmova za odrasle Incognito ipak nije potpuno anonimno?

Autor: b92.net, Republika

Razonoda

28.08.2018

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko ste gledali ili pretraživali nešto, a želeli ste to da sakrijete, možda niste bili potpuno anonimni na Googleu.

RepublikaFoto: youtube.com/MDTechVideos
Foto: Ilustracija

 Naime, Profesori sa Univerzitetaa Vanderbilt tvrde da su otkrili grešku u Googleovom anonimnom načinu rada, odnosno Incognito mode-u, zbog koje korisnička pretraživanja nisu u potpunosti privatna. 

Istraživanje je pokazalo da Google i dalje prikuplja podatke o pretragama korisnika, uprkos tome što su te pretrage obavljali u anonimnom načinu rada, piše Independent. 


Naime Incognito mode, ili anonimni način rada, korisnicima omogućava privatnost prilikom pretraživanja - ne prikupljaju se podaci o pretragama, kao ni tzv. kolačići (cookies). 

Međutim, stručnjaci s Vanderbilta tvrde da postoji kvaka, odnosno greška u sistemu. Ako se prijavite u Google dok ste u Incognito modeu, Google će moći da vidi informacije koje ste pretraživali. Isto važi i ako se prijavite na Facebook. To znači da, ako želite nešto da sačuvate za sebe, ne bi trebalo da se prijavljujete ni na šta dok ste u Incognito mode-u. 

Iz Googlea su na rezultate istraživanja poručili: "Ovo istraživanje ja naručila lobistička grupa i koje je napisao svedok za Oracle tokom njihovih kontinuiranih parnica s Googleom. Dakle, nije iznenađenje da sadrži zavaravajuće informacije."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading