Povratak robotskog psa: Sony razvija novu verziju Aiboa

Autor: dnevnik.hr, Republika

Razonoda

13.10.2017

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako volite pse, ali nemate vremena da ih šetate i smatrate da bi u slučaju da nabavite jednog sigurno bio usamljen, zbog vaših brojnih obaveza, Sony ima rešenje za vas.

RepublikaFoto: pixabay.com
Aibo, pas robot

Reč je o novoj generaciji robotskog psa. Prva, "pas" Aibo predstavljena je krajem devedesetih, da bi 2006. odustali od daljeg razvoja i fokusirali se na druge proizvode. 

Međutim, sada se Sony vraća robotici, pa će u novom odeljenju raditi i neki zaposleni koji su radili na razvoju originalnog Aiboa, uključujući i "gurua veštačke inteligencije" Masahira Fudžite. Prema dosadašnjim informacijama, novi robotski pas imaće funkcije pametnih zvučnika poput Amazonovog Echo-a.

Tako ćete ovim robotskim ljubimcima upravljati glasom, a oni će, poput pametnih zvučnika, moći da pale i gase svetla, davaće nam informacije o temperaturi, obaveštenjima s društvenih mreža i slično. Što se tiče ostalih informacija poput dizajna, cene i nekih dodatnih mogućnosti Sony robota, još nisu poznate, pa ćemo više o njima verovatno saznati tokom sledećih meseci ili najkasnije tokom proleća sledeće godine kada se očekuje njihovo zvanično predstavljanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading