NAJVEĆE MISTERIJE U NAUCI

Autor:

Razonoda

06.02.2018

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako je šraf dospeo u kamen star 300 miliona godina? Zašto su graditelji piramida u Meksiku donosili materijal iz hiljade kilometara udaljenog Brazila? Svet obiluje misterijama koje naučnici još ne umeju da objasne, a mi vam predstavljamo neke od njih.

RepublikaFoto: pixabay.com
Neverovatne tajne

Kineske mozaik linije

Ove neobične i lepe linije urezane su u kineskoj pustinji Gansu Šeng. Neki izvori ukazuju na to da su nastale 2004, ali to nije zvanično potvrđeno. Nalaze se u blizini Mogao pećina, koje su zaštićene kao svetska baština.

Linije zahvataju veliko prostranstvo, ali uprkos neravnom i nepristupačnom terenu zadržavaju linearne proporcije.

Misteriozna kamena lutka

Mala ljudska figura otkrivena je u Nampi (Ajdaho) tokom bušenja bunara i izazvala je veliko interesovanje naučnika u prošlom veku. Nesporno delo ljudskih ruku, nađena je na dubini od 97 metara, što navodi na zaključak da je nastala mnogo pre dolaska čoveka u ovaj deo sveta.

Drevna raketa

Pretpostavlja se da drevni crtež na zidovima pećine u Japanu potiče iz perioda starijeg od 5.000 godina p.n.e.

Piramida iz Atlantide

Naučnici i dan-danas istražuju ostatke megalita pronađene u tzv. kanalu Jukatan, u vodama Kube. Američki arheolozi, koji su otkrili nalazište, odmah su obznanili da su našli Atlantidu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading