Evo koliko novca da spremite da TURISTIČKI ODETE U SVEMIR!

Autor: pcpress.rs

Razonoda

18.07.2018

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre nekoliko nedelja Jeff Bezos je najavio kako će njegova svemirska kompanija Blue Origin uskoro pustiti u prodaju karte za turističke letove u svemir. Reuters sada od izvora bliskih toj kompaniji saznaje i kolika bi trebalo da bude cena karte za jedan ovakav izlet!

RepublikaFoto: pixabay.com
Vidi ovu Zemlju, pa i ne izgleda tako loše...

Jedan zaposleni Blue Origin-a je dojavio kako će se cena kretati između 200 i 300 hiljada dolara, dok drugi izvor spominje najmanje 200.000 dolara - dakle bez tog iznosa nećete moći da vidite svemir sa ovom kompanijom. Kod konkurenta, Virgin Galactic-a, prvi kontingent ulaznica je odavno rasprodat - za njihov VSS Unity koštao je 200.000, da bi kasnije cena bila podignuta na 250.000 dolara.

Kompanija Virgin Galactic rasprodala je prvi kontigent ulaznica za let u svemir sa rasponom cena od 200.000 do 250.000 $ po mestu

Blue Origin izvodiće svemirske letove svojom suborbitalnom raketom New Shepard, koja će putnike nositi na visinu od oko 100 kilometara, što je više-manje univerzalno dogovorena granica (Karmanova linija) za pojam "ivica svemira".

U letu koji bi trajao tek desetak minuta, šest svemirskih turista u putničkoj kapsuli bi trebalo da dožive bestežinsko stanje i da dobiju jedinstven pogled na Zemlju kakav je do sada bio rezervisan samo za astronaute.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading