STIŽE VODOOTPORNI KINDLE

Autor: b92.net

Razonoda

14.10.2017

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprkos tome što prodaje Kindle uređaje već 10 godina, Amazon je tek nedavno predstavio vodootpornu verziju ovog popularnog elektronskog čitača.

RepublikaFoto: youtube.com/Trusted Reviews
Kindle postaje još bolje

Novi uređaj, nazvan Oasis, nosi oznaku IPX i dolazi sa ekranom od 7 inča, što je za inč više od prošlogodišnjeg modela. 

Ima pozadinu od aluminijuma i ugrađenu bateriju, dok je dizajn većinom ostao isti. 

Iako je Amazon uspeo da u čitač smesti veću bateriju, debljina uređaja na užoj strani ostala je ista - 3.4 milimetara. 

Rezolucija ekrana ostala je ista - 300 ppi, ali je dodato nekoliko LED sijalica kako bi površina bila svetlija, a čitanje lakše. 

Kindle Oasis takođe poseduje svetlosne senzone koji automatski podešavaju stepen jačine svetlosti na ekranu pri prelasku iz prostorije u prostoriju, ili ulasku iz otvorenog u zatvoreni prostor. 

Amazon je korisnicima za okretanje strana omogućio i fizičko i virtuelno dugme, kako bi ovaj proces učinio lakšim i bržim. 

I ljubitelji audio knjiga biće zadovoljni jer Oasis ima ugrađenu aplikaciju Audible, mada će morati da koriste Bluetooth slušalice ili zvučnike, s obzirom na to da čitač nema svoje zvučnike. 

Uređaj je testiran na dubini od 2 metra, u periodu od 60 minuta, a Kindle je, osim u običnoj vodi, 'preživeo' i boravak u raznim drugim okruženjima, poput đakuzija, bazena i penušavih kupki. 

Amazon odbija da navede koju je tehnologiju koristio kako bi čitaču obezbedio vodootpornost, ali se korisnicima svakako savetuje da uređaj prilikom potapanja drže uspravno, s obzirom na to da Kindle Oasis poseduje USB ulaz za punjenje. 

Prodaja novog Oasisa, koji će zameniti prethodni model istog imena, počinje krajem oktobra, što znači da kupci sada na raspolaganju imaju ukupno četiri modela ovog elektronskog čitača: prvobitni Kindle (njegova cena iznosi 80 dolara), Kindle Paperwhite (120 dolara), Kindle Voyage (200 dolara), i Oasis, čija cena iznosi 250 dolara za model da 8GB prostora za skladištenje podataka. 

Uređaj nudi i povezivanje sa Wi-Fi i 4G LTE mrežom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading