Nvidia najavila GeForce GTX 1060 sa 5GB grafičke memorije

Autor: pcpress.rs

Razonoda

28.12.2017

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već neko vreme se govori o tome da bi Nvidia mogla uskoro da lansira, ili da bar priprema, novi GeForce GTX 1060, pa je misterija nedavno i rešena – budući da je kompanija najavila ovaj proizvod sa 5GB grafičke memorije.

RepublikaFoto: facebook.com/TechSource
Foto: ilustracija

Glavni razlog za kreiranje, te distribuciju ovog modela jeste njegova primena u internet kafeima, koji su u Aziji prilično popularni, a o čemu piše portal Expreview. Tako je 3GB malo, te se očekuje da će proizvod sa 5GB memorije biti isplativiji, te da će ga korisnici bolje prihvatiti.

Nedavno je procurela i fotografija na kojoj se, navodno, nalazi ovaj proizvod, a potvrđeno je i da grafička karta koristi GP106-350-K3-A1 GPU, koji ima 1280 shader procesora, koji su odgovorni za boju, te odnos svetlih i tamnih površina u okviru neke fotografije. Sa druge strane, kao potencijalni problem se prepoznaje nedostatak GDDR5 čipa, koji bi mogao da utiče na magistralu memorije, a koja bi trebalo da iznosi 160-bita.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading