DELL uvodi novu liniju uređaja!

Autor:

Razonoda

27.01.2018

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija Dell uvodi u ponudu novu Chromebook liniju uređaja, a to je serija 5000, koja donosi mnoštvo novih mogućnosti za laptopove s operativnim sistemom Chrome OS, koji su fokusirani na edukaciju.

RepublikaFoto: twitter.com/upgradeoptions
Dell Chromebook 5190

Prvi uređaj iz serije biće Chromebook 5190, 11-inčni model dostupan u formi standardnog laptopa ili u formi 2 u 1. Novost za ovaj model, odnosno u slučaju Dell Chromebooka, svakako je USB-C port, kao i podrška korišćenja olovke i opciona kamera koja omogućava pravljenje fotografija čak i kada je uređaj preklopljen u formu tableta.

Što se ostalog tiče, specifikacije su tek nešto bolje od onih koje ima postojeći Chromebook uređaji iz serije 3000. Model 5190 poseduje bateriju koja traje do 10 sati, a opciono je moguće dobiti četverojezgreni umesto dvojezgrenog Intel Celeron procesora.

Chromebook je namenjen korišćenju u učionicama, pa je prilično otporan, a Dell tvrdi da može "da preživi" padove sa 1,2 metra.

Prodaja novog Dellovog modela će početi u februaru po ceni od 289 dolara za osnovni model. To je za 70 dolara više u odnosu na osnovni model serije 3000. Verzija modela 5190 s najboljom konfiguracijom bi mogla da košta oko 400 dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading