NOVINA OD HP ZA ONE KOJI SE PLAŠE ŠPIJUNAŽE: Poklopac za kameru na laptopu

Autor: Republika

Razonoda

08.02.2018

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada su kamere na uređajima u pitanju, mnogi smatraju da one predstavljaju veliki sigurnosni problem, jer postoje oni koji veruju da su njihove kamera hakovane i da ih neko špijunira. Zbog ovoga se preporučuje prekrivanje kamera i mikrofona kada se oni ne koriste.

RepublikaFoto: youtube.com/HP

Izgleda da HP ima sličnu ideju, jer je kompanija predstavila novu EliteBook seriju laptopova, a jedna od karakteristika novih modela jeste ugrađeni poklopac za kameru.

Ne radi se o preterano elegantnoj tehnologiji, ali će biti korisna onima koji su zabrinuti za privatnost. Treba napomenuti da je opcija dostupna samo na laptopovima koji nemaju touchscreen ekran.

Pored poklopca za web kameru, novi EliteBook laptopovi će imati poboljšani "world-facing" mikrofon, koji će nuditi bolji kvalitet zvuka tokom Skype razgovora ili bilo kojih drugih VoIP ili video-konferencijskih sesija.

Svi modeli imaju Full HD ekran, sa opcionim ekranom osetljivim na dodir, podršku za do 32GB DDR4-2400 RAM-a, do 1TB PCIe NVMe M.2 SSD i Intel Core i7-8650U procesor. Modeli od 14 i 15 inča takođe imaju opciju dodavanja AMD Radeon RX 540 grafičke karte.

Laptopovi će se nuditi u tri različite veličine: EliteBook 830 G5 ima 13-inčni ekran i početnu cenu od 1049 dolara, Elitebook 840 G5 ima 14-inčni ekran i košta 1029 dolara, dok će 15-inčni EliteBook 850 G5 koštati 1039 dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading