Rešen je najveći problem koji svi imamo sa kompjuterima!

Autor: Republika

Razonoda

12.02.2018

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Microsoft je jedna od najvećih kompanija koja, kao i veliki broj ljudi, misli da su šifre zastarele i sada želi da predstavi znatno sigurnije načine autentifikacije u Windowsu 10.

RepublikaFoto: pixabay.com
Microsoft - vodeća it kompanija

Sa najnovijim izdanjem svog operativnog sistema - build 17093 - kompanija je počela da testira novu funkciju koja će Windows učiniti operativnim sistemom bez lozinki.

Nova funkcija je trenutno dostupna samo korisnicima Windowsa S i oslanja se na Authenticator aplikaciji za Android i iOS kako bi šifre otišle u prošlost.

Sa ovom aplikacijom na mobilnom telefonu, možete da autorizujete ili blokirate svaki zahtev, a Microsoft tvrdi da će šifre u potpunosti biti uklonjene iz njegovog operativnog sistema.

- Sa promenama koje ćemo implementirati, vaš Windows 10 S PC će automatski nuditi iskustvo korišćenja operativnog sistema bez šifri. Primetićete da, ako imate instaliran Windows Hello, nigde nećete videti šifre prilikom korišćenja našeg operativnog sistema - ni na unlock ekranu ni u opcijama za logovanje, tvrde iz kompanije.

Ako se pitate zašto je ova funkcija dostupna samo uz S verziju, to je zato što Microsoft želi da sve temeljno testira pre nego što ona bude dostupna svim korisnicima.

Prvo je potrebno da kompanija dobije određene reakcije, primedbe i pohvale od malog broja korisnika i u zavisnosti od njih, funkcija će potom biti dostupna insajderima, a ako i u sve prođe kako treba - ostali korisnici su na redu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading