Bil Gejts upozorava: OD BITCOINA SE UMIRE

Autor:

Razonoda

04.03.2018

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnivač Microsofta Bil Gejts smatra kako kriptovalute poput Bitcoina direktno uzrokuju smrt, navodeći kako digitalna valuta značajno olakšava mogućnost kupovine droge.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bil Gejts smatra da kriptovaluta može direktno da izazove smrt

Američki milijarder je odgovarajući na pitanja Redditovih korisnika u rubrici "pitajte me bilo šta" kazao da anonimnost digitalnih valuta znači da su povezane s finansiranjem terorizma i pranjem novca.

- Glavna karakteristika kriptovaluta je njihova anonimnost. Ne verujem da je ovo dobra stvar. Sposobnost vlade da otkrije pranje novca, utaju poreza i finansiranje terorizma je dobra stvar - rekao je Gejts, prenosi nezavisne.com.

Gejts smatra da se kriptivalute koriste za kupovinu fentanila, potentnog sintetičkog narkotičnog analgetika i ostalih droga.

- Tako da je to retka tehnologija koja je uzrokovala smrt na tako direktan način - rekao je Gates.

Neki su ga zbog takvog mišljenja kritikovali, navodeći da je slabo informisan o tehnologiji.

BBC podseća da Gejts nije oduvek imao takav stav o digitalnom novcu. On je 2014. godine u jednom intervjuu izjavio da je Bitcoin bolji od valute.

Porast vrednosti kriptovalute podstakao je vlade širom sveta da pažljivo sagledaju njen uticaj na ekonomiju i građane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading