Intel prestaje da proizvodi Kaby Lake-X nakon samo 10 MESECI OD OBJAVE!

Autor: benchmark.rs

Razonoda

03.05.2018

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je Intel objavio Kaby Lake-X liniju uz Skylake-X, PC zajednica je bila razumljivo zbunjena. Intel i5 7640X (četiri jezgra i četiri threada) i i7 7740X (4C/8T) nisu bili ništa drugo već Kaby Lake i5 7600K i i7 7700K sa povećanim brzinama radnog takta i kompatibilnošću sa X299 podnožjem.

RepublikaFoto: twitter.com/maher275

Kaby Lake-X procesori su imali i brojne mane, kao što je nedostatak podrške za dodatne PCIe linije na X299 matičnim pločama ili više od dva memorijska kanala na pločama sa četiri slota, što je korisnike forsiralo da kupuju skuplje ploče za funkcije koje uglavnom nisu mogle da se iskoriste.

Intel je sada potvrdio da će Kaby Lake-X will ući u EOL (End of Life) status od 7. maja, što je manje od godinu dana nakon objave proizvoda. Sa objavom Coffee Lake, tržišno pozicioniranje Kaby Lake-X linije je dodatno poništeno, jer novi šestojezgarni Intel procesori svakako predstavljaju bolju kupovinu.

Prema svemu sudeći, Intel je konačno shvatio Kaby Lake-X nema dovoljno održivo tržište, a ostaje pitanje ko je u Intelu smatrao da je objava ove linije procesora uopšte bila dobra ideja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading