UMIRE HDD, ŽIVEO SSD: Čuveni proizvođač gasi najveću hard disk fabriku

Autor: mondo.rs

Razonoda

24.07.2018

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SSD smeštajni kapaciteti na našim računarima su sasvim sigurno budućnost, i dobri stari HDD polako odlazi u penziju, posebno kad se radi o laptop i prenosivim računarima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Hard diskovi odlaze u istoriju

Svako ko danas poseduje SSD se seća koliki je to značajan korak u brzini bio jednom, kad je sistem počeo da radi na njemu. Danas su SSD sve veći, brži i jeftiniji, ujedno pouzdaniji i trajniji, sa cenama koje opadaju, tako da će sasvim sigurno u godinama pred nama postati sve više standard, a HDD stvari prošlosti.

RepublikaFoto: pixabay.com
Budućnost: SSD (Solid state drive)

To je svakako najjasnije Western Digital kompaniji, gigantu proizvodnje skladišta za kućne računare, koji je ovih dana zatvorio jednu od svojih najvećih fabrika hard diskova, koja se prostirala na gotovo 100.000 metara kvadratnih, u blizini Kuala Lumpura. Ovo je bila druga po veličini fabrika u vlasništvu WD, manja jedino od one na Tajvanu.

U zvaničnoj izjavi, predstavnici WD-a su rekli da tržište trenutno prolazi kroz značajne promene i da su SSD i NAND jedinice uveliko počele da preuzimaju primat na tržištu skladištenja podataka, te da će na duge staze potražnja za HDD-ovima brzo opadati i da će se taj trend nastaviti, pa otuda i ovo smanjivanje proizvodnih kapaciteta, objavio je Play! Zine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading