NADREALNO - NEMCI POGREŠILI! Vraćaju se s Linux-a na Windows

Autor:

Razonoda

28.07.2018

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka je bila poznata po tome što je gotovo kompletnu državnu administraciju prebacila na Linux. Međutim, izgleda da taj eksperiment nije bio uspešan, pošto je nedavno gradska uprava Minhena odlučila da se vrati na Windows, a objavljeno je i da cela pokrajina Donja Saksonija planira da sledi minhenski primer. Oni su prijavili da će u narednom periodu 13.000 računara prebaciti sa Linux-a nazad na Windows.

RepublikaFoto: pixabay.com
Windows izgleda pobedio

Minhen je nakon 15 godina upotrebe Linux-a u februaru prošle godine odlučio da se vrati na Windows. Tranzicija koja je u Minhenu započela početkom ove godine mogla bi da košta čak 100 miliona €, ali država je na tome naučila lekciju. Donja Saksonija za početak razmatra promenu u Poreskoj upravi u cilju smanjenja troškova tranzicije. Za prvu godinu budžet tranzicije biće 5.9 miliona €, dok će do kraja tranzicije u ovoj ustanovi biti izdvojeno još 7 miliona €.

Poreska uprava ovu odluku opravdava problemima sa kompatibilnošću. Radnici koji Poreskoj upravi šalju informacije sa terena upotrebljavaju Windows, dok je u kancelarijama instaliran OpenSUSE Linux, što je često dovodilo do problema sa prijemom i procesiranjem podataka i dokumenata.

Prelazak na Windows je još uvek u ranoj fazi, jer Vlada Donje Saksonije trenutno definiše uslove za migraciju, nakon čega će biti odabrano i najbolje rešenje tog procesa.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading