BESPLATNA ŠKOLA PROGRAMIRANJA ZA ŽENE u Novom Sadu u trajanju od 8 meseci

Autor: personalmag.rs

Razonoda

22.08.2018

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojvođanski IKT klaster raspisuje javni poziv za prijave na kurseve Java Junior i .NET Junior, kroz projekat IT GIRLS - osnaživanje žena, koji se realizuje u okviru projekta nemačke razvojne saradnje Podsticanje zapošljavanja mladih - Youth Employment Promotion.

RepublikaFoto: pixabay.com

Program po kojem će biti rađeno sa polaznicama kursa je nastao na temelju projekta IKT Klaster Akademija koji je uspešno sproveden 2014. godine, a zatim i u projektu prekvalifikacija za IT koje je podržala Vlada RS, kao i Ministarski savet za inovativno preduzetništvo i informacione tehnologije. Biće nastavljena saradnja sa Visokom poslovnom školom strukovinih studija u Novom Sadu, u kojoj će se održavati teorijski deo nastave, kao i sa IT kompanijama koje budu spremne da otvore vrata za praktičan rad polaznica.RepublikaFoto: pixabay.com

 

Cilj (svrha) programa je osposobiti polaznice da samostalno mogu da izrade aplikacije niske i srednje kompleksnosti korišćenjem programskog jezika Java, odnosno C#. Pružiti dobru osnovu za samostalno izučavanje i produbljivanje znanja  programiranja i programerskih veština. U kombinaciji kvalitetne teorijske nastave i praktične obuke, polaznicama će biti obezbeđena dobra osnova da započnu karijeru u IT-ju.

Teorijski deo programa traje 272 časa (jedan čas je 45 minuta), a nakon teorije sledi minimum 160 sati praktičnog rada u IT kompanijama za one polaznice koje se kvalifikuju za praksu.

Program će biti realizovan u prostorijama Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu, ulica Vladimira Perića Valtera 4 (studentski grad).

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading