EVO ŠTA RUŠI VAŠ WINDOWS! Radi li Micorsoft išta da to popravi?

Autor: pcpress.rs

Razonoda

31.08.2018

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom 2018. godine pojavili su se brojni malveri, kao i bezbednosni propusti u okviru hardvera, a najviše pažnje poklanjalo se ranjivostima Meltdown i Spectre. I taman kad je to stavljeno pod kontrolu, Microsoft se suočio sa novom Zero-day ranjivošću.

RepublikaFoto: pixabay.com
Nekada radi... a nekada i ne: Windows 10

Naime, ovaj propust korisnicima sa strane može da omogući više privilegija u okviru nekog sistema, a otkrio ga je Twitter korisnik @SandboxEscaper, koji je dokaz i koncept kod otpremio na GitHub, a kako bi izrazio nezadovoljstvo u odnosu na načine na koje se Microsoft odnosi prema ranjivostima koje se otkriju.

CERT centar za koordinaciju analizirao je prijavljenu ranjivost, da bi potvrdio njenu funkcionalnost u okviru 64-bitne verzije Windows-a 10, kao i Windows Server-a 2016, dodavši da druge verzije mogu da budu ugrožene kada se ranjivost modifikuje, a zahvaljujući koncept-kodu koji se našao na GitHub-u.

Iz Microsoft-a su saopštili da će pogođene uređaje ažurirati što je pre moguće, a u okviru ažuriranja poznatijeg kao Patch Tuesday, što je pomalo nejasno, budući da to ažuriranje može da dođe bilo kog utorka u mesecu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading