Evropljani bojkotuju što je kod nas iPhone X mnogo skuplji!

Autor: blic.rs

Razonoda

16.09.2017

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tek što je predstavila nove telefone kompanija Epl je naišla na ogromne kritike i nezadovoljstvo korisnika, pre svega zbog cene.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Evropljani skuplje plaćaju iPhone X od Amerikanaca

Najnapredniji model ajfon X u startu košta pozamašnih 999 dolara, ali je ta cena u Evropi i veća pa su mnogi spremni i na bojkot.

Najglasniji u svom negodovanju su Britanci. Kod njiih ajfon X sa memorijom od 64GB košta 999 funti, ali kada se to prebaci u dolare ispada da će morati da plate čak 244 funte više nego Amerikanci. Ta razlika u ceni je čak 32 odsto a još gore će proći oni koji novi ajfon planiraju da kupe u Mađarskoj. Cena je za 47 odsto veća nego u Americi i u Mađarskoj telefon košta čak 1.482 dolara. Ajfon X se po najnižoj ceni prodaje u Japanu.

O novim telefonima koje je Epl predstavio, kao i uvek, vode se velike polemike. Za sada se niko od domaćih operatera nije oglašavao kada donose ajfon 8 i ajfon X pred domaće kupce, a priče o ceni kod nas će tek biti zanimljive.

Slično je i sa cenama ajfona 8 i ajfona 8 Plus. Primera radi, u Britaniji cena startuje od 699 funti dok je u Americi za isti taj ajfon 8 sa 64GB određena cena od 528 funti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading