Nova Google aplikacija će olakšati prenos mobilnih podataka

Autor: Republika

Razonoda

12.11.2017

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Google priprema novu aplikaciju za Android koja bi korisnicima trebalo da olakša deljenje dokumenata.

RepublikaFoto: youtube.com/theverge.com
Google sprema novu aplikaciju za deljenje dokumenata

Aplikacija "Files Go" koristiće blutut za deljenje, upravljanje i brisanje dokumenata, a korisnici će pomoću nje moći i da pretražuju dokumente, što će uveliku olakšati njihovo korišćenje, prenosi zimo.dnevnik.hr.

Files Go će funkcionisati i kao menadžer datoteka na pametnim telefonima i tabletima, analizirajući prostor za skladištenje na tim uređajima, pri tom sugerišući brisanje nekorišćenih datoteka. 

Na prvi pogled, Files Go podseća na Appleov AirDrop. Dovoljno je odaberati obližnji kontakt sa kojim želite da podelite datoteku, pri čemu i on mora da aktivira aplikaciju pomoću opcije "Prihvati". 

U Google-u ističu da takav način prebacivanja dokumenata ne troši intenet za prenos podataka i može da bude od velike koristi onima koji rade na područjima sa slabom pokrivenošću mobilnim signalom, kao i onima koji imaju ograničenu mogućnost korišćenja interneta. 


Aplikacija je trenutno u fazi testiranja, a trebalo bi da postne dostupna početkom decembra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading