Vijetnamci tvrde da su hakovali na iPhone X

Autor: Republika

Razonoda

15.11.2017

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vijetnamski stručnjaci tvrde da su uspeli da prevare hvaljeni čitač lica sa iPhonea X koristeći jednostavnu masku.

RepublikaFoto: twitter.com/timesofindia
iPhone X

Takozvani Face ID dozvoljava korisniku smartphone-a da otključa uređaj jednostavnim pogledom u displej. Istraživači su i ranije zabeležili manje probleme s tehnologijom koja za realizaciju koristi infracrvenu svetlost.

Ipak, ono što su navodno uspeli vijetnamski cyber stručnjaci baca potpuno novu i zabrinjavajuću senku na tehnologiju koja je jedan od najvećih razloga kupovine novog iPhone X koji.

Ekipa iz vijetnamske firme Bkav demonstrirala je situaciju u kojoj je prikazano otključavanje uređaja bez korišćenja pravog lica korisnika. Umesto lica, ispred iPhone-a je postavljena maska čija je izrada koštala 150 dolara.

Tvrdnja firme Bkav kosi se s tvrdnjama čelnika Apple-a koji stoje iza izjava da su na kreiranju Face ID-a radili i stručnjaci iz oblasti kreiranja uverljivih maski, a u cilju usavršavanja tehnologije koja navodno može prepoznati prevaru.

Maska je napravljena korištenjem 3D printera, šminke i dvodimenzionalne fotografije.

Ostaje nejasno da li je ekipa iz Bkava ugasila pojedine sposobnosti iPhone-a X kao što je Attention Aware. Takođe, nije jasno ko je originalni korisnik spornog uređaja pa ostaje sumnja da li je uređaj zapravo "naučen" na masku pa je otključavanje samim tim očekivano.

Apple još uvek nije reagovao na tvrdnju iz Vijetnama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading