Samsung već radi na Galaxy S9 i S9 Plus, najava na CES-u?

Autor: b92.net, Republika

Razonoda

26.11.2017

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vrhunski smartfoni za 2017. godinu već neko vreme su na tržištu, ali nikad nije prerano da počne da se razmišlja o onima koji će doći naredne godine.

RepublikaFoto: youtube.com/theverge.com
S9 i S9 Plus bi trebalo da budu poboljšane verzije postojećih smartfona S8 i S8 Plus, koji će biti više nego radikalno izmenjeni novi modeli

Samsung je već počeo razvoj smartfona S9 i S9 Plus, koje bi mogao da ih najavi na Consumer Electronics Showu (CES) u januaru. 

S9 i S9 Plus bi trebalo da budu poboljšane verzije postojećih smartfona S8 i S8 Plus, koji će biti više nego radikalno izmenjeni novi modeli. 

Poznati tipster s Twittera Evan Blas tvrdi da će novi smartfoni dobiti Qualcommov procesor Snapdragon 845 procesor i biti brži, a najveća promena će biti premeštanje senzora za otisak prsta ispod kamere. To znači da više neće biti na problematičnoj lokaciji pored kamere, što je slučaj kod smartfona S8, S8 Plus i Note 8. 

Takođe, oba uređaja bi trebalo da dobiju AKG stereo zvučnike i zadrže standardni ulaz za slušalice. 


Blas navodi da će S9 Plus ponuditi nešto bolje performanse od manjeg modela S9, jer će imati 6 GB RAM-a umesto 4 GB RAM-a u slučaju modela S9. 

Takođe, druga zadnja kamera će biti slična onoj koju poseduje Note 8. 

Samsung će navodno i predstaviti novu verziju DeX postolja na kojem će smartfon biti polegnut, i moći će da se koristi kao virtuelna tastatura ili touchpad. Ovaj uređaj bi trebalo da bude kompatibilan i s nešto starijim modelima. 

Još nije jasno šta će sve biti najavljeno na CES-u, ali se zna da će u martu biti organizovan Samsungov tradicionalni događaj. Biće zanimljivo videti da li će Samsung Galaxyjem S9 i S9 Plus uspeti da parira rivalima poput iPhonea X, Pixela 2, Huawei Matea 10 i 10 Pro ili HTC-a U 11 Plus koji su predstavljeni krajem 2017. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading