Google pripremio novi budući hit u svetu za slabije telefone - ANDROID OREO

Autor:

Razonoda

06.12.2017

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija Google je na svojoj godišnjoj I/O konferenciji za developere održanoj u maju obećala da će ponuditi verziju operativnog sistema Android Oreo namenjenu uređajima sa slabijim specifikacijama, a ta verzija će uskoro biti dostupna.

RepublikaFoto: twitter.com/phoneradarblog
Za slabije telefone

Radi se o operativnom sistemu Android Go koji je već ustupljen proizvođačima uređaja i developerima, a uskoro će biti dostupan i korisnicima. Android Go je verzija Androida Oreo dizajnirana tako da radi bolje na smartfonima sa 512 MB ili 1 GB RAM-a. Poređenja radi, Pixel 2 poseduje 4 GB RAM-a, dok iPhone X ima 3 GB RAM-a. Samsungov Galaxy Note 8 nudi čak 6 GB RAM-a.

Teško je postići da isti operativni sistem radi na flagship i najjeftinijim uređajima, ali Google tvrdi da će savladati taj izazov. Uređaj sa OS Android Go koristi "Go verzije" brojnih aplikacija, uključujući glavnu Google aplikaciju, Google Assistant, Google maps, Gmail i druge. 

Neke od tih aplikacija, kao što je YouTube Go, imaju specijalne mogućnosti za preuzimanje sadržaja putem Wi-Fi mreže, dok su u drugim slučajevima Go verzije radikalno manje od standardnih aplikacija. 


Manje aplikacije i "lakši" OS koriste znatno manje memorije, zbog čega uređaji sa slabijim specifikacijama imaju bolje performanse.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading