PALE TUŽBE ZA GIGANTA: Apple ćuti, dok korisnici zapomažu!

Autor: klix.ba

Razonoda

27.12.2017

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnici iPhonea iz nekoliko država tužili su kompaniju Apple jer nije ranije otkrila da je namerno nadogradila softver određenih uređaja kako bi baterija trajala duže i tako usporila rad telefona, navodeći da je Appleovo ćutanje dovelo do pogrešnog zaključivanja da je jedina mogućnost kupovina novih, skupljih uređaja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Korisnici potpuno razočarani

Tužba je podneta u Čikagu u ime pet vlasnika iz Ilinoisa, Ohaja, Indijane i Severne Karoline. Svi oni su naveli da ne bi kupili novi iPhone da su im iz kompanije rekli da jednostavno mogu da zamene baterije. U tužbi se navodi da je Apple prekršio zakone koji štite potrošače od prevare. Slična tužba podneta je i u Los Anđelesu. 

Tužbe su usledile nakon što je kompanija potvrdila da je razvila softver za usporavanje nekih telefona uz obrazloženje da su to učinili kako bi rešili probleme s baterijama koje bi inače prestale da funkcionišu. 

Nadogradnja softvera se odnosila na uređaje iPhone 6 i iPhone SE, a kasnije je proširena na iPhone 7. 


- Niko iz kompanije nije predložio da se zameni baterija kako bi se poboljšale performanse iPhonea. Frustriran usporavanjem i isključivanjem iPhonea 7, kupio sam iPhone 8" - rekao je Kirk Pedelti, jedan od oštećenih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading