Sada i LG ima patent za sklopivi telefon

Autor: benchmark.rs

Razonoda

08.04.2018

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom 2016. godine LG je podneo prijavu za patent koji sugeriše telefon opremljen sa dva ekrana, ali ima i par baterija i dva priključka za slušalice.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Patent je podnet tokom septembra 2016. godine, a objavljen je ovih dana od strane WIPO (World Intellectual Property Organization). Patent nosi naziv "Mobile Terminal", a oba ekrana su zakrivljena, omogućavajući stranicama telefona da prikazuje datum i vreme, temperaturu i druga obaveštenja.

Fotografije, koje prate patent, pokazuju šarke s gornje i donje strane uređaja, koje omogućavaju da se dva individualna ekrana otvaraju i sklapaju i formiraju jedan veliki displej. Kada je uređaj sklopljen, dva ekrana se mogu koristiti nezavisno. kada je uređaj delimično sklopljen, dve osobe mogu da gledaju različit video u istom trenutku, koristeći dva odvojena priključka za slušalice.

LG je sada još jedna od kompanija koje planiraju savitljive/sklopive telefone, a među njima su Samsung, Apple, Microsoft i Huawei. Izgleda da će u narednim godinama sklopivi, odnosno savitljivi telefoni biti novi trend u industriji smartfona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading