Huawei P20 na testu izdržljivosti

Autor:

Razonoda

02.05.2018

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnovji flegšip pametni telefon kineske kompanije Huawei - model P20 Pro našao se na testu fizičke izdržljivosti autora YouTube kanala JerryRigEverything.

RepublikaFoto: youtube.com/Science and Knowledge
Huawei P20 Pro

Njihovo "mrcavarenje" ovog uređaja pokazalo je da je staklo ekrana telefona bilo moguće izgrebati na šestom nivou Mohs skale, dok se tek na sedmom nivou vide dublji tragovi oštećenja. 

Huawei je na P20 Pro ugradio plastičnu zaštitu za ekran, ali ta kompanija ne pominje da uređaj ima Gorilla Glass zaštita stakla, u bilo kom obliku. U pitanju je izgleda obično kaljeno staklo, generičkog tipa. 


Ovo, po svemu sudeći, predstavlja problem, pošto je na testu savijanja P20 Pro telefona prednje staklo ispucalo. U pitanju je samo staklo, pošto je AMOLED panel ispod njega ostao neoštećen. 

Na testu paljenja, AMOLED ekran telefona preživljava oko 20 sekundi, međutim nakon ovoga se ne oporavlja od posledica, što je i u skladu sa ovom tehnologijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading