Šta kad uspori Android? Vreme je za brisanje duplih podataka

Autor:

Razonoda

07.05.2018

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Android telefoni nakon godinu ili dve korišćenja vrlo često postanu spori i zatrpani podacima koji korisnicima nisu potrebni.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Veliki broj nepotrebnih podataka su duplikati, a najočigledniji i najlakši način da ih se rešite jeste ručnim brisanjem. 

Najjednostavniji način da to uradite jeste upotreba aplikacije za menadžment datoteka koja na svakom telefonu ima drugačije ime, ali često u svom nazivu sadrži reči Files, File Manager i tako dalje. Nakon što odaberete podatke, verovatno ćete morati da kliknete na tri tačke i izaberete opciju za brisanje. 

Umesto da gubite vreme na pretragu gomile podataka, uvek možete i da se oslonite na aplikaciju Duplicate Files Fixer koja je besplatna, pouzdana i izuzetno hvaljena. Naravno, savet je da prethodno napravite sigurnosnu kopiju uređaja pre nego što krenete u brisanje. 

Kada preuzmete instalirate i pokrenete Duplicate Files Fixer, videćete u okviru aplikacije kratak vodič u vezi sa njenim korišćenjem. Nakon što prođete tutorijal, kliknite na Let's Start. 

Pre nego što počnete sa čišćenjem, moraćete da odobrite pristup aplikaciji vašim fotografijama, video-snimcima i podacima kako bi uopšte mogla da prepozna duplikate. 


Pritisnite Got It i dobićete pristup glavnom ekranu, gde možete da vidite razne vrste podataka koje Duplicate Files Fixer može da pregleda. Možete da budete prilično specifični - zvuk, video-snimci, slike, dokumenti ili sve odjednom. 

Nakon što izaberete šta želite, pritisnite Scan Now na dnu ekrana. 

Nakon što skeniranje bude završeno, dobićete sveobuhvatnu listu svih vaših duplikata. Moći ćete da ih pregledate sve odjednom ili prevučete prstom ulevo kako biste videli pojedinačne podatke. 

Svaki duplikat je ispisan pored originala, ali videćete da je samo jedan od njih označen. Obavezno pregledajte sve duplikate kako biste bili sigurni da skener nije napravio grešku, piše Tportal. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading