EVO KAKO DA ZARADITE I DO 3.000 DOLARA NA INSTAGRAMU

Autor: telegraf.rs, Republika

Razonoda

03.06.2018

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plaćanje nekome da objavljuje postove na Instagramu postao je jedan od najtraženijih poslova na internetu poslednjih godina.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto ilustracija

Rast influensera inspirisao je ljude da počnu da prave karijere od svojih Instagram naloga i pretvore svoj život u jednu veliku zabavu.

Mnogi veruju da je broj pratilaca jedna od najvažnijih odlika influensera, međutim, to zapravo nije istina - većinu kompanija zanima engejdžment.

To znači veliki broj lajkova i komentara na nekom postu, pored pristojnog broja pratilaca.

Neko može da ima 10.000 fanova, ali ako ne vrše nikakvu interakciju sa postovima, taj nalog nije toliko interesantan potencijalnim sponzorima.

Naravno, veći broj pratilaca može da rezultuje i većim engejdžmentom, al i to ne mora uvek da bude pravilo.

RepublikaFoto: instagram.com/selenagomez
Selena Gomez obezbeđena za ceo život - koliko ima pratilaca

Sudeći po brojnim influenserima, kompanije počinju da razmišljaju o nekome kada broj pratilaca pređe 10.000, drugim rečima, malo slovo "k" posle broja pratilaca može da prilično impresionira sponzore.

Sledeći korak jeste provera kvaliteta postova, kao i koliki engejdžment imaju.

Instagram nalozi koji su posvećeni određenom žanru, kao što su putovanja ili moda, imaju veće šanse da budu primećeni od strane kompanija koje se možda bave baš tim specifičnim delatnostima.

A kada je novac u pitanju, određeni podaci ukazuju na to da se postovi na nalozima koji imaju preko 100.000 pratilaca i dobar engejdžment u proseku plaćau između 700 i 900 evra.

Ako je broj pratilaca peko 500.000 hiljada, onda ta cifra može da ide i do 3.000 dolara.

Većina influensera tvrdi da ljudi ne bi trebalo da se zamaraju brojem pratilaca, već bi njihova pažnja trebalo da bude usmerena na rađenju stvari koje vole i pravljenje kvalitetnih postova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading