(VIDEO) Oppo Find X je nov telefon koji je oduševio ceo svet!

Autor: pametnitelefoni.rs

Razonoda

26.06.2018

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oppo lansirao Find X telefon čije su kamere sakrivene unutar telefona, dok su smeštene u okviru motorizovanog dela telefona!

RepublikaFoto: youtube.com/Marques Brownlee
Find X

Da stvari nisu počele polako da se menjaju, za 2018. godinu bismo slobodno mogli da kažemo da je "notch", odnosno zarezani ekran na vrhu telefona, najveći trend koji se dogodio. Neki ga čak doživljavaju kao inovaciju, što je tužno, moramo istaći…

Međutim, kineski proizvođači menjaju taj, pa hajdemo reći, traljav trend gde su postavili neke nove standarde. Jedan od noviteta koji su oni predstavili su kamere koje su deo motorizovanog komada telefona.

Šta to znači? Pa, to znači da ekran može da se prostire do samih rubova prednje strane telefona, bez neke brige o tome gde će biti smešteni svi senzori, kamere i slično. Međutim, svi ti senzori i kamere negde moraju da budu smeštene, a u slučaju Oppo-ovg Find X modela, sve je to spakovano u unutrašnjost samog telefona.

Jednom kada zatrebaju sve te kamere i senzori, one će se uz pomoć malih motora izdignuti na vrhu telefona. Šta više, cela gornja površina telefona će se izdići i otkriti sve ono što mi danas, na našim telefonima, imamo iznad ekrana.

 Oppo je uspeo da spakuje vrlo zanimljivu tehnologiju u ovriu tog “iskakajućeg” dela telefona. Naime, tu se nalazi selfie kamera od 25 MPx, kao i 3D kamera za skeniranje lica. Verovali ili ne, Oppo Find X može za svega 0.5 sekundi da podigne motorizovani deo telefona, skenira lice korisnika i oktljuča ga.

Sa zadnje strane istog tog motorizovanog dela telefona se nalaze još dve kamere, jedna 20 MPx rezolucije i sa otvorom blende f/2.2, a druga 16 MPx sa f/2.0. Između te dve kamere se nalazi "omekšani" LED blic.

Osim toga što se radi o telefonu ćiji su kamere deo motorizovanog dela, u pitanju je pravi premium uređaj sa najmoćnijim mogućim karakterisikama:

Ekran - AMOLED, 6.4 inča, 19.5:9 format slike, 1080*2340 rezolucija, Gorilla Glass 5.

Čipset - Snapdragon 845.

GPU - Adreno 630.

RAM - 8 GB.

Interna memorija - 256 GB.

Zadnje kamere - 16 MPx i 20 MPx Optička stabilizacija slike, fazni auto fokus, 4K snimanje.

Prednja kamera - 25 MPx, f/2.0.

Baterija - 3730 mAh.

Da je telefon perfektan, nije, ali je svakako vrlo zanimljiv. Primera radi, ne postoji čitač otiska prstiju. Nema ga ni ispod ekrana, ni na poleđini, baš nigde. Koristi se isključivo sistem prepoznavanja lica. Prema nekim testovima koji su obavljeni, prepoznavanje lica na Find X telefonu je brže nego na iPhone X.

Isto tako, ne postoji 3.5 audio izlaz. Ono što je dobro je što postoji brzo punjenje koje obezbeđuje 50% napunjenosti baterije za 30 minuta punjenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading