Vukotićev bodigard saslušan zbog Kalezića

Autor:

Hronika

22.11.2018

04:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorska policija i dalje traga za napadačima koji su hicima iz pištolja ubili Veselina Kalezića (47), čoveka bliskog vođama "kavačkog klana" Slobodanu Kašćelanu i Igoru Božoviću, ispred podgoričkog kafića "Level". U istrazi je u svojstvu građana saslušano više osoba, među kojima je i Marko M., telohranitelj braće Jovice i Igora Vukotića, koje je crnogorska policija označila za vođe suprotstavljenog "škaljarskog klana".

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Veselin Kalezić likvidiran ispred kafića

Rat krimi-grupa

Kako prenose mediji, niko od saslušanih zasad se ne dovodi u vezu s brutalnim zločinom, a ne isključuje se mogućnost da je Kalezić još jedna žrtva rata između "kavčana" i "škaljaraca", koji je počeo 2013. nakon nestanka više od 200 kilograma kokaina u Valensiji. U toj nemilosrdnoj borbi dosad je nastradalo oko 40 članova obe grupe, a obračuni su se u poslednje vreme preselili i u Srbiju.

Sklonio se u Konik

Kalezić je, kako prenose crnogorski mediji, navodno bio visokopozicionirani pripadnik "kavčana" i jedan od njihovih vodećih ljudi u Podgorici.

- On se pre izvesnog vremena, nakon incidenta u jednom podgoričkom lokalu, posvađao sa visokorangiranim članom suprotstavljenog "škaljarskog klana", zbog čega se i preselio iz Zagoriča na Konik - navode mediji.

Foto: youtube.com/Vijesti Online
VOĐA ŠKALJARSKOG KLANA: Jovica Vukotić

- Osim Marka M., saslušani su i Ivan Đ. iz Bara, Đorđe B. iz Berana, kao i Podgoričanin Boban V., Cetinjanin Filipom M. i braća Stefan J. i Martin J. Među onima koji su dali iskaz su i pojedini članovi "škaljarskog klana" - navode mediji.

 Izvor: Ubistvo Kalezića planirano godinu dana

Prema dosadašnjim informacijama iz istrage, pretpostavlja se da su najmanje četiri osobe učestvovale u Kalezićevoj likvidaciji, a utvrđuje se da li ga je neko od bliskih prijatelja namamio da dođe do lokala ispred kojeg je potom izrešetan. Napadači su posle zločina zapalili automobil koji je pronađen u zetskom selu Botun.

Hronologija zločina
Kalezić se dovezao do kafića
parkirao se i izlazi iz kola
napadač ka njemu ispalio 10 hitaca
ubice pobegle i zapalile automobil
u istrazi saslušano više osoba

Isplaniran zločin

- Vozilo koje je korišćeno prilikom zločina pre godinu dana ukradeno je u jednoj zemlji u regionu, dok su podgoričke tablice koje su pronađene na njemu u isto vreme ukradene u Baru. Sve to ukazuje da je atentat na Kalezića do detalja bio isplaniran, kao i da je pripreman najmanje godinu dana. Vozilo je bilo u šteku, a napadači su čekali pravi trenutak za ubistvo - prenose mediji.

Krimi-dosije
Kalezić poznat policiji po različitim krivičnim delima
zbog ubistva Predraga Vuksanovića sredinom devedesetih bio osuđen na smrtnu kaznu
ta presuda mu je, međutim, preinačena na zatvorsku kaznu
hapšen u novembru 2015. zbog sumnje da je bacio bombu ispred kuće u kojoj mu je živela devojka
privođen i zbog napada na policajca kojem je navodno pretio ubistvom

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading